0

Werken bij DeKinderkliniek

Basisarts / ANIOS voor ons kinderdiabetesteam

Wie zijn wij? 
Wij zijn DeKinderkliniek uit Almere. Ons motto ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen. Met meer dan 90 medewerkers leveren wij poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Puur en persoonlijk.

Binnen het diabetesteam is onze filosofie dat een kind of jongere met diabetes een zo gewoon mogelijk leven kan leiden waarbij de diabetes wordt geïntegreerd in het leven van kind en ouders. Belangrijk hierbij is dat de behandeling moet passen en aansluiten bij de wensen, leefstijl en cultuur van het kind binnen het gezin. Daar stemmen wij de behandeling op af en dit doen wij in overleg met kind én ouder. Het multidisciplinaire kinderdiabetesteam bestaat uit 3 kinderartsen, 1 physician assistant, 2 kinderdiabetesverpleegkundigen, 2 kinderpsychologen en 2 diëtistes.  

Wij behandelen, zorgen voor en begeleiden kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 25 jaar. De populatie kinderen bestaat uit ca. 300 kinderen/jongeren met alle vormen van diabetes. Ruim 80% van de kinderen met diabetes type 1 wordt behandeld met behulp van de insulinepomp in combinatie met een sensor.

Wie zoeken wij?

Binnen ons team zijn wij op zoek naar een BIG-geregistreerd basisarts, met ervaring in of affiniteit met diabetes.

Wij vinden het belangrijk dat jij vaardig bent in het begeleiden van kinderen, jongeren en ouders. Jij beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent gemotiveerd om bovengemiddeld goede patiëntenzorg te leveren.

Jij voert een gevarieerd takenpakket uit, o.a.:

  • Opvang en instellen nieuwe patiënten;
  • Wegen, meten en Hba1c meten;
  • Anamnese, inventariseren hoe het gaat, mogelijk aanpassen beleid;
  • Educatie/voorlichting geven aan kinderen, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen;
  • Kinderen, jongeren en hun ouders begeleiden en coachen bij compliance problematiek;
  • Instructie gesprekken: voorbereidende pomp gesprekken, infuusnaaldje leren plaatsen enz.;
  • Insulinepompen uitlezen;
  • Sensoren plaatsen en evalueren.

Tevens draai jij mee in de dienstenpoule voor urgente vragen en opvang nieuwe patiënten buiten werktijd en in het weekend. Vanzelfsprekend staat hier een vergoeding tegenover en compensatie van de uren tijdens reguliere werktijden. In verband met de samenstelling van het huidige team, verwachten we beschikbaarheid op maandag (avondpoli tot 20.00 uur) en vrijdag overdag.

Wat kunnen wij jou bieden? 
Een bijzonder afwisselende baan binnen een leuk team voor 24-36 uur per week in een omgeving waar de drempels laag zijn en de betrokkenheid hoog is. Je wordt intern opgeleid. En dan ook nog o.a.:

  • Fijne collega’s, hecht team en een prettige werksfeer;
  • Een vooruitstrevende organisatie waar jij aan mee kunt bouwen, met aandacht voor mensen, voor het werk en voor elkaar;
  • Mogelijkheid tot deelname aan congressen en bijeenkomsten op jouw vakgebied;
  • Mogelijkheid tot korting collectieve zorgverzekering Zilveren Kruis of Centraal Beheer Achmea;
  • Vakantiegeld 8% en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Jaarlijks een periodiek bij je salaris;
  • Elke week vers fruit en op dinsdag een lekkere en gezamenlijke bedrijfslunch;
  • Leuke extra’s zoals een korting op je sportabonnement via bedrijfsfitness, mogelijkheid voor stoelmassages en gezellige uitjes en interessante bijeenkomsten.

De inschaling van de functie is in niveau FWG 60, CAO Zelfstandige Klinieken Nederland.

Word je hier vrolijk van?

Ben jij een echte teamspeler en heb jij affiniteit met het diabetes vakgebied? Ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar? Reageer dan snel!

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie en curriculum vitae uiterlijk 8 augustus 2022. Mailen kan naar personeelszaken@dekinderkliniek.nl of gebruik het sollicitatieformulier op onze website. Een dagdeel meelopen en het opvragen van referenties is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Als jij nog vragen hebt naar aanleiding van de vacature neem dan gerust contact op met één van onze HR medewerkers. Voor inhoudelijke informatie of vragen kan je contact opnemen en vragen naar Ineke Bosch, physician assistant kinderdiabetesteam. Ons telefoonnummer is 036 – 7630030.

 

Wij zien uit naar jouw sollicitatie.

Lees meer

Onze actuele vacatures

DeKinderkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) voor kinderen van 0 tot 18 jaar waar niet-acute kindergeneeskundige poliklinische- en dagbeh...

Ontvang nieuwe vacatures van DeKinderkliniek per e-mail